ΑΡΘΡΟ TOY asa1904.gr: ΟΙ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Διανύουμε πλέον τις πρώτες μέρες του Ιουλίου και μέσα σ' ενα ακόμη χειρότερο απο το περσινό οικονομικό περιβάλλον (οσο πάει άλλωστε χειροτερεύει το πράγμα!) έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δουμε πως είναι διαμορφωμένη κατάσταση στο ποδόσφαιρο και κυρίως στη γειτονιά μας και να τη συγκρίνουμε με την περιοχή και την ομάδα μας.

 Η Θεσσαλία ανέκαθεν είχε ξεχωριστή παρουσία στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι τέσσερις πόλεις διαθέτουν εκπροσώπους με μεγάλο λαϊκό έρεισμα που έχουν ο καθένας τη δική του ξεχωριστή διαδρομή.

 Εχει όμως πολύ μεγάλη σημασία να δούμε σε ποιά κατάσταση βρίσκονται αυτές οι ομάδες σήμερα, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην καρδιά μιας απιστευτης κρίσης, αλλά και πολλών φοβερών αλλαγών που προέκυψαν εξ ανάγκης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

 Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά θα διαπιστώσουμε ότι η Αναγέννηση, είναι αυτή τη στιγμή στην καλύτερη οικονομική και οργανωτική μοίρα απ' όλους!!!

 Κι αυτό δίχως να διαθέτει κάποιον... περιβόητο μεγιστάνα επενδυτή, δίχως να έχει κάνει διαδρομή στη Σούπερ Λίγκα (για να έχει δηλαδή έσοδα πολλά), δίχως να βασίζεται σε χορηγίες φορέων, ή σε βοήθειες πολιτικών προσώπων που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο σε άλλες ομάδες στο επαρχιακό ποδόσφαιρο!

 Πάμε να κάνουμε, λοιπον, μια βόλτα στη Θεσσαλία:

ΛΑΡΙΣΑ

Η ΑΕΛ βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της περιόδου Πηλαδάκη.

Μια ομάδα που σ' αυτή την οκταετία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, είχε παρουσία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ,  έπαιξε έξι συνεχόμενα χρόνια μέσα σ' αυτό το διάστημα στη Σούπερ Λίγκα, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια και φυσικά τα έσοδα που προέκυψαν απ' ολη αυτή τη δραστηριότητα.

 Μάλιστα είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που κατασκεύασε ένα σύγχρονο γήπεδο τα τελευταία χρόνια!!!

 Σήμερα μετράει 22 εγγεγραμένα μέλη στην ερασιτεχνική (τόσα ήταν στην τελευταία Γενική Συνέλευση που οργανώθηκε τον Χειμώνα!), εχει ένα πλήρες διοικητικό αδιέξοδο και ο μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης της απουσιάζει στο εξωτερικό!

 Μια ομάδα δηλαδή που έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ κόσμο (τον περισσότερο απο κάθε άλλη στη Θεσσαλία) είχε 22 εγγεγραμμένα μέλη!!!!

 Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα όλο και ακούγεται πιο έντονα το σενάριο της οικειοθελούς αποχώρησης απο τη Β' Εθνική για να σβηστούν τα χρέη που φθάνουν περίπου στα 12 εκατομμύρια ευρώ!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ομάδα που πέρασε τα πάνδεινα καθώς απενεργοποιήθηκε η δραστηριότητά του για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του μάλιστα προφυλακίστηκε σχεδόν για ένα χρόνο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων! Σήμερα έχει άλλη ιδιοκτησία, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος πως και απο ποιον διοικείται.

 Το βέβαιο είναι ότι ο κόσμος του δεν γνωρίζει ποια είναι η οικονομική του κατάσταση, ποιος πληρώνει, ποιος πληρώνεται και τι κύκλο εσόδων και εξόδων κάνει η ομάδα του.

 Βασίζεται δηλαδή αποκλειστικά στη διοίκηση. Το πως θα εξελιχθεί η πορεία του δεν το γνωρίζουμε, αλλά το σίγουρο είναι πως υπ αυτές τις συνθήκες ο κόσμος απλά θα παρακολουθεί απο την εξέδρα τι γίνεται.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Και αυτή η ομάδα ταλαιπωρήθηκε απίστευτα απο διοικήσεις που την άφησαν εκατομμύρια χρέη και ατέλειωτες προσφυγές.

 Πέρασαν απίθανοι τύποι απο το τιμόνι της, και κανείς αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσα χρωστάει και σε ποιόν.

 Η ανάληψη της διοίκησης απο τον Ανδρέα Πάτση πέρσι, έδωσε ελπίδες αλλα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ομάδας συχνά - πυκνά έχει αναφέρει πως η κατάσταση στα οικονομικά με όσα έχουν γίνει στο παρελθόν είναι απερίγραπτη.

 Κατα συνέπεια, σήμερα κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει ποιες θα είναι οι κινήσεις του και αν θα διατηρήσει τα ηνία του συλλόγου.

Και εδώ έχουμε την περίπτωση δηλαδή, το μέλλον του συλλόγου να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο την διάθεση του ιδιοκτήτη του.

 Ο κόσμος ουσιαστικά και σ' αυτή την περίπτωση είναι στην απ' εξω σ' ο,τι αφορά τις εξελίξεις.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Εδώ έχουμε την κορυφαία περίπτωση απαξίωσης λόγω συγκεκριμένων διοικητικών μοντέλων που ήταν ο κανόνας στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

 Ο ΑΟ Τρίκαλα δεν υφίσταται! Απενεργοποιήθηκε πέρσι μετά την πτώση στη Δ' Εθνική και λόγω χρεών τον αντικατέστησε ουσιαστικά η Θύελλα Πετρωτού!!!

 Ειχε χρέη μάλιστα όχι μόνο η ΠΑΕ αλλά και ο ερασιτέχνης, γεγονός που δεν επέτρεψε να συνεχίσει η ομάδα με το ίδιο όνομα απο τη Δ' Εθνική.

 Σήμερα στο ποδοσφαιρο των Τρικάλων έχουμε ένα απίστευτο συμβάν! Δημιουργήθηκαν δύο ΑΟ Τρικάλων!

Ο ένας που αφορά στο Πετρωτό (με το όνομα ΑΟ Τρίκαλα 1964) και ο άλλος που είναι ο πραγματικός και τον επανασυστήνουν οι φίλαθλοί του και που μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και απο το τοπικό!

Οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε διαμάχη για το όνομα και το σήμα!!!

Ο τελευταίος στηρίζεται και απο τον παράγοντα της Κασσιόπης κ. Κουτουρή, ο οποίος πρόσφατα είχε εκδηλώσει την επιθυμία να μεταφέρει τον ΑΟ Κασσιώπης στα Τρίκαλα.

 Με λίγα λόγια... μύλος!!!

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 Και πάμε στην Αναγέννηση.

Εδώ και καιρό απο την αρθρογραφία του συνεργατών και μελών του asa1904.gr  έχει διατυπωθεί η θέση πως η ομάδα μας πρόλαβε τις εξελίξεις ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο τον Οκτώβριο του 2011.

Είναι πράγματι έτσι.

Μαθημένη καθώς ήταν στα δύσκολα, η φοβερή περιπέτεια που πέρασε και ο καταποντισμός της στη Δ' Εθνική, οχι μόνο δεν την εξαφάνισε, αλλά της έδωσε την ευκαιρία να ξαναχτίσει απο την αρχή.

 Και αυτό που έκανε ήταν ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά συνολικά στην επαρχιακή Ελλάδα!

 Ανοιξε τις πόρτες της στον κόσμο της ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ κι όχι στους τύπους!

Διοικήθηκε απο τον κόσμο της και κατάφερε με χρηστή διοίκηση, σοβαρό και ρεαλιστικό πλάνο και πολυσσυμετοχή  όχι μόνο να επανέλθει στη Β' Εθνική, αλλά και να διατηρεί σήμερα μια ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και ηθική θέση!

 Δεν χρωστάει πουθενά, δεν έχει καμμία προσφυγή, είναι απολυτα συνεπείς με τις υποχρεώσεις της σε ΙΚΑ και Εφορία και έχει πλέον προπονητικό κέντρο, γεμάτες και ελπιδοφόρες ακαδημίες και ένα μέλλον που το ορίζει!

 Οι ορθάνοιχτες πόρτες λοιπον, στον κόσμο, η δημόσια συζήτηση ακόμη και για τις λεπτομέρειες που αφορούν στο σύλλογο είναι που έκαναν την διαφορά.

 Σ' αυτή τη διετία το συμβούλιο της Αναγέννησης συνεδρίασε 159 φορές, έγιναν τέσσερις Γενικές Συνελεύσεις και είναι σε διαρκή εξέλιξη απο τον Οκτώβριο του 2011 με μεγάλη εκστρατεία εγγραφής μελών, αλλά και συμμετοχής.

 Το συμβούλιο είναι πολυπληθές και αντιπροσωπευτικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί ο καθένας να ισχυριστεί ο,τιδήποτε, αφού την ίδια στιγμή γνωρίζουν τα ΠΑΝΤΑ οι πολλοί.

 Επίσης ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να προσφέρει. Οχι μόνο οικονομικά αλλά και με εθελοντισμό! Δεν μπορεί, δηλαδή να μείνει ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΥΦΟ!

 Η οιονομική εικόνα είναι γνωστή και προσβάσιμη στον καθένα με λεπτομέρειες και με αποδείξεις.

 Μπορεί επίσης το κάθε εγγεγραμμένο μέλος να εκπροσωπηθεί στα διοικητικά του συλλόγου, δεν μπορεί κανείς "ψευτοεπενδυτής" να κάνει το κομμάτι του όπως συνέβη στο παρελθόν.

 Αντιθέτως υγιείς και σοβαροί επιχειρηματίες που θα ήθελαν ν' ασχοληθούν δεν θα μπορούσαν να βρουν καταλληλότερη εικόνα ομάδας αφού τα πάντα φαίνονται και είναι γνωστά στον κόσμο.

Το αγωνιστικό κομμάτι είναι υγιέστατο με έναν κορμό παικτών που παραμένουν στο σύλλογο και το ρεαλιστικό πλάνο για να στηρίξει την ομάδα σε πλήρη εξέλιξη.

 Το σπουδαιότερο σε αντίθεση με τις άλλες ιστορικές ομάδες τα πάντα στην Αναγέννηση εξαρτώνται οχι απο τους "ιδιοκτήτες" αλλά απο τον ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ!

 Με λίγα λόγια, η Αναγέννηση μέσα σ' αυτή τη ΛΑΙΛΑΠΑ που πλήττει τη ζωή μας και έχει αλλάξει τα πάντα, βασίζεται στα πόδια της.

 Απέκτησε μια μεγάλη ευκαιρία να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία ύστερα απο υπερβατική προσπάθεια των απλών φιλάθλων της.

 Αυτή την ευκαιρία όλοι μας όσοι συγκροτούμε αυτή την τεράστια οικογένεια πρέπει να την εκμεταλλευτούμε...

 Με ενωτική διάθεση, με προσφορά και με θετική ενέργεια...

asa1904.gr